De ce este bună carnea pentru organism.

De ce este bună carnea pentru organism.

Carnea este bună și importantă pentru organism căci îi oferă energie, putere, proteine, aminoacizi și multe altele. Află de ce este bine să facă parte din dietă.

Consumul de carne are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi eliminarea bolilor de piele, întărirea sistemului imunitar, energie, repararea țesuturilor, protecția organismului împotriva infecțiilor.

  • Ajută la producerea hemoglobinei și este sursă bogată de proteine și alți aminoacizi esențiali.
    Păsările de curte, carnea de porc, carnea de vită, mielul, fructele de mare sunt unele dintre tipurile de carne care sunt la fel de esențiale pentru că sunt gustoase.|
    Numitorul comun în toate acestea este proteina de care oamenii au nevoie.
    Proteina se transformă în energie în corpul nostru și ajută la gestionarea funcționalității zilnice.
  • Consumul zilnic de proteine recomandat este de 46 de grame pentru fete adolescente și femei, 56 de grame pentru bărbați.
    Copiii au nevoie de aproximativ 19-34 grame, iar băieții adolescenți au nevoie de 52 de grame de carne.
  • Există anumite beneficii care sunt exclusive pentru consumul de carne și nu pot fi înlocuite cu diete vegetariene.
    Multe boli ale stilului de viață, cum ar fi colesterolul, diabetul, problemele de piele au apărut foarte recent în istoria evoluției.
    Studiile au arătat că persoanele care nu consumă carne sunt mai susceptibile de a suferi de probleme neurotransmițătoare, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburările de alimentație.

Valoarea nutritivă a cărnii

În timp ce fructele de mare oferă acizi grași omega-3 incluzând DHA și EPA, proteine, vitamina A, vitamina B, vitamina D.
Carnea de pasăre și carnea roșie furnizează proteine, vitamina A, B și vitamina D și minerale precum zinc, magneziu și fier.
Toți acești nutrienți sunt necesari pentru diferitele funcții ale corpului și ajută în felul lor.

Carnea – beneficii pentru sănătate

1. Îmbunătățește imunitatea

Diferitele forme de carne au o cantitate mare de conținut de zinc, care ajută la stimularea imunității.
Datorită proprietăților sale antioxidante, zincul este responsabil pentru crearea de anticorpi pentru a lupta împotriva radicalilor liberi care ne dau un risc mai mare pentru bolile cronice.
Proteine provenite din carne, ajută la producerea acestor anticorpi pentru a proteja organismul de infecții.
Acizii grași omega-3 din fructele de mare sunt de asemenea eficienți pentru stimularea imunității.
Un alt mineral găsit în fructele de mare este seleniul, care este, de asemenea, cunoscut pentru îmbunătățirea sistemului imunitar.
Vitamina A îmbunătățește funcționarea sistemului reproducător.

2. Promovează creșterea musculară

Proteina din carne ajută la construirea și repararea țesuturilor corporale și la îmbunătățirea activității musculare.
Țesuturile și mușchii sunt făcuți din proteine, motiv pentru care persoanele care construiesc forța musculară își măresc semnificativ aportul de proteine.
Proteina și zincul din carne ajută la creșterea și repararea mușchilor.
Fără a oferi corpului substanțele nutritive potrivite, nu se vor face eforturi pentru a construi o figură musculară, iar carnea este de departe cea mai bună sursă de nutrienți.

3. Reglează digestia

Împreună cu proteinele, carnea oferă aminoacizi esențiali care ajută la digestie.
Deoarece corpul nostru nu poate produce aceste lucruri de la sine, ele trebuie să fie dobândite din alimente.
Există nouă aminoacizi esențiali – histidina, leucina, lycina, izoleucina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul, valina.
Carnea oferă toate cele nouă și, prin urmare, se numește o proteină completă.
Vitamina D ajută, de asemenea, în oase puternice și este vitală pentru absorbția și metabolismul calciului.

4. Îmbunătățește circulația sângelui

Fierul este unul dintre principalele minerale care ajută la asigurarea unei circulații corecte a sângelui și transportul oxigenului către toate celulele.
Și diferite tipuri de carne sunt o sursă bună de fier. Deficitul de fier poate duce la probleme grave de sănătate.
Este recunoscut inițial prin slăbiciune, lipsă de concentrare și oboseală.
Împerecherea unei carne de fier mare cu alimente bogate în vitamina C, cum ar fi portocalele, este benefică pentru absorbția fierului.

5. Protejează sănătatea inimii

Acizii grași buni cunoscuți sub numele de omega-3 din fructele de mare păstrează inima sănătoasă și reduc îngrijorarea privind defecțiunile cardiovasculare.
Un consum regulat de acizi grași omega-3 va reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și aritmii.
Tipurile de vitamine B pe care le oferă carnea sunt niacinul, acidul folic, tiamina, biotina, acidul pantotenic, vitamina B12 și vitamina B6.
Ele contribuie la formarea hormonilor, celulelor roșii și funcționarea sistemului nervos.
Aceste vitamine contribuie la producerea de energie în organism și mențin sănătatea inimii și a sistemului nervos.

6. Face bine piele, păr, și ochi

Consumul de carne bogată în acizi grași omega-3 este benefic pentru pielea și părul sănătos.
Acizii grași protejează pielea de razele UV și restaurează umezeala pielii pentru o strălucire naturală.
Vitamina A găsită în el asigură oase puternice, dinți, piele sănătoasă și ochi.
Aportul de carne este legat de îmbunătățirea stării multor boli de piele, cum ar fi psoriazis, eczemă, dermatită.

7. Îmbunătățește puterea creierului

Includerea acidului docosahexaenoic (DHA) și a acidului eicosapentaenoic (EPA) găsită în diverse pești, promovează creșterea cognitivă și creierul.
Ajută la îmbunătățirea concentrației și funcționării generale a creierului.
De asemenea, carnea a fost legată de o reducere a bolii Alzheimer.

8. Dezvoltarea fetală

Femeile gravide evită, de obicei, consumul de pește din cauza conținutului de mercur care poate afecta creșterea și dezvoltarea copilului nenăscut.
Cu toate acestea, acizii grași omega-3 prezenți în pești ajută la dezvoltarea creierului și a ochilor la copii.
De asemenea, este cunoscută reducerea depresiei care este frecventă în timpul și după sarcină.

Tipuri de carne

Fructe de mare: Crab, homar, sardine, creveți, somon, ton, hamsii, etc
Păsări de curte: pui, curcan, rață, prepeliță
Carne roșie: Carne de porc, miel, oaie, carne de vită, capră

Precauții

În timp ce variantele congelate si conservate pot fi convenabile, nimic nu bate carnea proaspata.
Achiziționarea de carne dintr-un magazin curat și sigur este esențială pentru sănătatea cuiva.
Cantitățile mari de mercuri din pește pot fi dăunătoare pentru sănătatea ta, dar există un anumiți pești care au un procent mic sau deloc de mercur.
De asemenea, s-au constatat reacții alergice, cunoscute sub numele de anafilaxie, cauzate de carnea roșie.

Sursa:
www.libertateapentrufemei.ro